فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عذرا محمدپناه اردکان، حسن یعقوبی، رحیم یوسفی صفحات 243-253
    مقدمه
    پی گیری زیبایی از طریق جراحی یک کناره گیری روانی از واقعیت است. این مفهوم چند بعدی به عوامل متعددی به ویژه صفات شخصیت و سبک های دفاعی افراد، وابسته است. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل پیش بینی کننده ی جستجوی جراحی زیبایی در افراد داوطلب بود.
    روش کار
    این تحقیق از نوع همبستگی با روش نمونه گیری در دسترس اجرا شد. از تعداد 80 نفر از مراجعه کنندگان برای انجام جراحی زیبایی به کلینیک های زیبایی شهرستان یزد در سال 1390، درخواست شد تا به صورت داوطلبانه پرسش نامه های صفات شخصیتی نئو و سبک های دفاعی را تکمیل نمایند. 80 نفر از مراجعه کنندگان غیر داوطلب به بیمارستان های فوق، به عنوان گروه شاهد تعیین شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون لجستیک و تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    سه متغیر وضعیت تاهل، سطح تحصیلات مادر و سبک های دفاعیروان آزرده، پیش بینی کننده های قوی برای گرایش به جراحی زیبایی می باشند. مقایسه ی افراد داوطلب و غیر داوطلب هم جنس، نشان داد که با کنترل اثر سن و تحصیلات فرد، مردان دو گروه از نظر صفات شخصیت هیچ تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارند و از بین سبک های دفاعی، فقط از لحاظ سبک های رشدنایافته تفاوت آن ها معنی دار است (0.02=P)، صفات شخصیتی در زنان گروه داوطلب و غیر داوطلب نیز تفاوت ندارند و از لحاظ سبک های رشدنایافته (0.03=P) و روان آزرده (0.002=P) تفاوت آن ها معنی دار است.
    نتیجه گیری
    انگیزه ی جستجوی جراحی زیبایی بر اساس ترکیبی از عوامل روان شناختی، هیجانی و مربوط به خانواده است و دفاع های من به عنوان مکانیسم های روان شناختی تعدیل کننده ی صفات ناسازگار و عواطف منفی به کار می روند.
    کلیدواژگان: جراحی زیبایی، دفاع، شخصیت
  • محمد خواجه دلویی، ملیحه دادگر مقدم، مجیدرضا عرفانیان، مرتضی آهنگران، 5علی بابایی صفحات 254-262
    مقدمه
    حدود 10 درصد معتادان کشور، زن هستند. از مباحث مهم در بررسی وابستگی زنان به مواد، اختلالات روانی از جمله اضطراب و افسردگی است که عامل موثر در گرایش زنان به سمت وابستگی به مواد است و می تواند پیامد وابستگی نیز باشد. این مطالعه با هدف بررسی اضطراب و افسردگی در زنان جوان با وابستگی به مواد در شهر مشهد انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه ی مورد-شاهدی روی 236 زن 25-16 ساله در سه گروه زنان وابسته به مواد آسیب پذیر، زنان وابسته به مواد فاقد آسیب پذیری و شاهد منتخب به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی در سال 1390 با رضایت آگاهانه انجام شد. اطلاعات کسب شده شامل ویژگی های جمعیت شناختی، اقتصادی-اجتماعی و اضطراب و افسردگی بر اساس پرسش نامه ی بک توسط نرم افزار SPSS تحلیل شد. برای توصیف آزمودنی ها از آمار توصیفی و برای مقایسه از آزمون های پارامتریک (آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس) و غیر پارامتریک (من-ویتنی و کروسکال-والیس) استفاده شده است.
    یافته ها
    وجود اضطراب و شدت آن در افراد وابسته به مواد (آسیب پذیر و فاقد آسیب پذیری) به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (0.001>P) ولی بین دو گروه وابسته به مواد، معنی دار نبود (0.05=P). وجود افسردگی و شدت آن در دو گروه وابسته به مواد به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (0.001>P) ولی بین دو گروه وابسته به مواد معنی دار نبود (0.07=P).
    نتیجه گیری
    بین وابستگی به مواد با سطح اضطراب و افسردگی، شدت اضطراب و افسردگی و آسیب پذیری در زنان رابطه ی معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، زنان، سوءمصرف مواد
  • مهسا جهانگیرپور، سید ولی الله موسوی، سجاد رضایی، مهناز خسروجاوید، ارسلان سالاری صفحات 263-273
    مقدمه
    پژوهش های سال های اخیر بیش از پیش، موید تاثیر عوامل روانی بر پیدایش و سیر بیماری های کرونر قلب می باشند. این پژوهش با هدف اثربخشی درمان گروهی ذهن آگاهی بر تغییرات الکتروکاردیوگرافی و کاهش علایم آسیب شناسی روانی در افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب انجام پذیرفت.
    روش کار
    22 نفر از مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب در یک کارآزمایی بالینی به روش نمونه گیری پیاپی از میان جامعه ی پژوهش (مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب که به بیمارستان حشمت شهر رشت مراجعه کرده بودند) انتخاب و به طورتصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای بررسی علایم آسیب شناسی روانی، پرسش نامه های افسردگی بک، اضطراب حالت-صفت اشپیلبرگر و ماده های خصومت در پرسش نامه تجدیدنظر شده ی چک لیست روانی 90 آیتمی به عنوان پیش آزمون در دو گروه اجرا و جهت بررسی اثربخشی روش ذهن آگاهی بر تغییرات الکتروکاردیوگرافی، قبل و بعد از مداخله ی ذهن آگاهی از بیماران، نوار قلب گرفته شد. پس از اجرای هشت جلسه آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در گروه آزمون، ابزارهای فوق مجددا به عنوان پس آزمون در هر دو گروه اجرا گردید. داده ها توسط تحلیل کوواریانس تک متغیری و چندمتغیری بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه شاهد و آزمون در نمرات پس آزمون افسردگی، خصومت، اضطراب حالت و صفت، تفاوت معنی داری (0.001>P) وجود دارد اما آموزش ذهن آگاهی بر شاخص های الکتروکاردیوگرافی تاثیرمعنی داری نداشت (0.05
    نتیجه گیری
    به نظر می رسدآموزش ذهن آگاهی گروهی، تاثیر معنی داری در کاهش علایم آسیب شناسی روانی در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب دارد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، الکتروکاردیوگرافی، بیماری عروق کرونری، ذهن آگاهی
  • منیژه کرباسی صفحات 274-283
    مقدمه
    عزت نفس جزء عاطفی و ارزشیابانه ی خودپنداره تلقی می گردد و بخشی از خویشتن هر فرد که تاثیر زیادی بر خودپنداره یا هویت وی دارد، نام او است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی نام کوچک و عزت نفس عمومی با توجه به جنسیت دانشجویان است.
    روش کار
    مطالعه به روش پیمایشی بر روی نمونه ی 400 نفری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در سال تحصیلی 91-1390 صورت گرفته که به روش طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار آن پرسش نامه ی عزت نفس کوپراسمیت 58 گویه ای بوده است. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک سویه، دوطرفه ی بین آزمودنی، آزمون تی برای گروه های مستقل، آزمون لون برای همگنی واریانس ها و آزمون تعقیبی توکی صورت گرفته است.
    یافته ها
    نمره ی عزت نفس عمومی دانشجویان 6.91± 31.91 بوده و تفاوتی از نظر جنسیت وجود نداشته است (0.747=P) اما بین نوع نام دانشجویان با عزت نفس کلی رابطه وجود داشت (0.013=P) و عزت نفس دارندگان نام های اسلامی بیشتر از واجدین نام های ایرانی یا فرنگی بود.
    نتیجه گیری
    عزت نفس دانشجویان با نوع نام فارغ از جنسیت آنان رابطه دارد و با توجه به فرهنگ ما در دارندگان نام های اسلامی بیشتر از ایرانی یا فرنگی است.
    کلیدواژگان: دانشجویان، عزت نفس، نام
  • سعید واقعی، فاطمه رجب دیزاوندی، معصومه کردی، سعید ابراهیم زاده صفحات 284-294
    مقدمه
    اختلال وسواسی-جبرییکی از ناتوان کننده ترین اختلالات اضطرابی است. با توجه به افزایش سطح اضطراب درچرخه ی باروری زنان، این مطالعه با هدف بررسی فراوانیاختلال وسواسی-جبریدر دوره های قبل از ازدواج، بارداری و پس از زایمان در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر مشهد در سال 1391 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه ی توصیفی-مقایسه ای بر روی 900 زنمراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر مشهد در سال 1391 (500 نفرقبل از ازدواج، 200 نفر باردار و200نفر در دوره ی پس از زایمان) واجد شرایط پژوهش، بر اساس نمونه گیری چندمرحله ای انجام شد. داده ها با پرسش نامه هایاختلال وسواسی-جبری مادزلی وییل-براون و افسردگی ادینبورگ گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، توسط نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    فراوانی اختلال وسواسی-جبری در زنان در دوره های قبل از ازدواج 4 درصد، بارداری 18.5 درصد و پس از زایمان 24 درصد بود و سه گروه با هم اختلافمعنی داری داشتند(000/0=P). در سه گروه، میانگین نمره ی استاندارد شده (صفر تا 100) اختلال وسواسی-جبری در 4 حیطه شامل شک و تردید، بازبینی، کندیو شست و شو به ترتیب 1.0، 61.70، 44.3 و 40.9 بود. میانگین نمره ی شدت اختلال در گروه قبل از ازدواج 7.1±15.9، بارداری 4.5±20.6 و پس از زایمان 5.1±20.9 به دست آمد و تفاوت، معنی دار بود(0.007=P).
    نتیجه گیری
    زنان در دوران بارداری و پس از زایمان در معرض خطر ابتلا به اختلال وسواسی-جبریهستند که این امر توجه مسئولین بهداشتی کشور به سلامت روان مادران در دوران بارداری و پس از زایمان را می طلبد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، جبری، افسردگی، بارداری، پس از زایمان
  • عاطفه سلطانی فر صفحات 295-300
    مراقبه در فرهنگ غرب، نوعی تمرین برای تمرکز حواس با هدف رسیدن به آرامش یا پیشرفت معنوی و در اخلاق و عرفان اسلامی به معنای پاک سازی خود برای رسیدن به خدا است.
    بر اساس پژوهش های صورت گرفته، مراقبه می تواند از نظر فیزیکی تغییراتی در ساختار مغز از جمله هیپوکامپ و بخش هایی از ساقه ی مغز ایجاد نماید که با در نظر گرفتن عملکرد این قسمت ها، عملکرد مثبت مراقبه در بهبود یادگیری، حافظه، کنترل هیجانی، ساخت نورون های جدید، اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی و خواب، محتمل است. بر اساس عوامل فرهنگی و مذهبی کشور ما، به کارگیری مراقبه می تواند در کاهش نشانه های بعضی اختلالات روان پزشکی و بهبود سلامت روانی افراد جامعه موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ، مراقبه، نشانه های روان پزشکی
  • مجتبی حبیبی، بنفشه غرایی، احمد عاشوری صفحات 301-311
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی نیم رخ گروه های هنجار و بالینی در مقیاس های اعتباری و بالینی پرسش نامه ی شخصیتی چندوجهی مینه سوتا-نوجوانی (MMPI-A)، فرم حوادث ناگوار زندگی و تعیین نمره ی برش برای نوجوانان ایرانی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه ی پیمایشی-کاربردی نسخه ی نهایی پرسش نامه روی نمونه ی هنجاری 2018 نفر (975 پسر و 1043 دختر نوجوان) به روش خوشه ایچندمرحله ای در مراکز استان های تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 89-1388 اجرا شد. نمونه ی بالینی 73 بیمار 18-14 ساله بودند که با مصاحبه ی بالینی با پرسش نامه ی اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیا برای کودکان سنین مدرسه و بر اساس چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تشخیص گذاری شدند. داده ها با تحلیل واریانس چندمتغیره و روش منحنی ویژگی عملیاتی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه هنجار و بالینی در مقیاس های اعتباری ناهماهنگی پاسخ متغیر، ناهماهنگی پاسخ صحیح، نابسامدی نوع یک و دو، نابسامدی، دروغ گویی و در مقیاس های بالینی خودبیمارانگاری، افسردگی، هیستری، سایکوپاتی، مردانگی-زنانگی، پارانویا، ضعف روانی، اسکیزوفرنیا، مانیک و درون گرایی اجتماعی و فرم حوادث ناگوار زندگی، تفاوت معنی داری مشاهده شد (P>0.01). برای تفکیک دو گروه بالینی و هنجار به روش منحنی ویژگی عملیاتی برای هر یک از مقیاس های اعتباری و بالینی بین دو گروه هنجار و بالینی، نمره ی برش بهینه ای تعیین شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، روایی تشخیصی مقیاس های اعتباری و بالینی MMPI-A و فرم حوادث ناگوار زندگی در گروه بالینی و هنجار در حد رضایت بخشی است. نمره ی برش برابر با نمره ی استاندارد تی 65، دارای حساسیت و ویژگی بهینه برای تمییز دو گروه و کارایی بالینی قابل قبول است.
    کلیدواژگان: اعتبار، بالینی، حوادث زندگی، شخصیت، مقیاس، نوجوان
  • پیمان هاشمیان، احمد فرخی، آرش میری فر*، مریم کیهانی، سید علیرضا سجادی صفحات 312-318
    مقدمه

    از نوروفیدبک علاوه بر شناخت و درمان بیماری ها، در بهبود کارآیی و افزایش کیفیت کار افراد سالم نیز استفاده می شود. هدف این پژوهش بررسی تمرینات نوروفیدبک بر میزان توجه ورزشکاران دو و میدانی بود.

    روش کار

    این کارآزمایی بالینی به صورت پیش و پس آزمون با گروه شاهد و ساختگی انجام شد. از میان ورزشکاران دو و میدانی مشهد در سال 1390، 36 نفر به صورت داوطلبانه و هدف دار انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه 12 نفری (آزمون، ساختگی و شاهد) قرار گرفتند. مداخله در قالب پروتکل افزایش بتا 1 در نواحی Cz و Fz در 12 جلسه اجرا شد. جهت سنجش میزان توجه از نرم افزار آزمون توجه متمرکز و جهت تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک سویه و در صورت معنی داری از آزمون تعقیبی LSD استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل واریانس یک سویه، تفاوت معنی داری بین تمرینات نوروفیدبک و افزایش میزان توجه ورزشکاران در گروه های مختلف را نشان داد (002/0=P). بر اساس نتایج آزمون تعقیبی، اختلاف معنی داری بین گروه های آزمون با شاهد (0.003=P) و آزمون با ساختگی (0.002=P) می باشد و در بین گروه های ساختگی با شاهد (0.249) اختلاف معنی داری دیده نشد. نتایج حاکی از ارتباط معنی دار بین تمرینات و افزایش توجه در گروه آزمون بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت نوروفیدبک شاید بتوان از این روش به عنوان تمرینات مکمل و کمکی در هنگام آموزش مهارت ها جهت افزایش یادگیری و بهبود توجه ورزشکاران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: توجه، موج بتا، نوروفیدبک، ورزشکار
|
  • Azra Mohammadpanah Ardakan, Hassan Yaghoubi, Rahim Yousefi Pages 243-253
    Introduction
    Seeking cosmetic surgery has been a mental strategy to avoid reality. This multidimensional concept depended on many factors such as personality traits and defensive styles of people. The purpose of this study was to investigate the predictive factors of seeking cosmetic surgery among the candidates.
    Materials And Methods
    The method of the research­ was correlation، and the implementation of questionnaires was individual. Using method of available sampling، form 80 people who referred to cosmetic clinics of Yazd city in 2011 for cosmetic surgery was asked to voluntarily complete NEO personality traits and defensive styles inventories. Also، 80 non-volunteers person referring to the above clinics were determined as control group. For analyzing of data، logistic regression and multiple ANCOVA were used.
    Results
    The findings of the present research demonstrated that the three factors including marital status، the level of mother’s education and neurotic defensive styles were strong predictors for the tendency to the cosmetic surgery. Also، the results of comparison between volunteer and non-volunteer people of the same sex demonstrated that، with the control of age effect and person education، there was any significant difference between males of two groups in personality traits، but they were different in terms of immature defensive styles (P=0. 02). There was no significant difference between the females of two groups in personality traits too; whereas، they were different in terms of immature (P=0. 03) and neurotic (P=0. 02) defensive styles.
    Conclusion
    Motivation for the seeking cosmetic surgery was the combination of psychological، emotional and familial factors، and ego defenses were used­ as regulator psychological mechanisms of the maladapted traits and negative emotions.
    Keywords: Cosmetic surgery, Defense, Personality
  • Mohammad Khajehdalouei, MalihehÞ Þdadgarmoghaddam, Majid-Reza Erfanian, Morteza Ahangaran, Ali Babaei Pages 254-262
    Introduction
    About 10 percent of country addicts are women. Important issue in the investigating of women dependency to substance is mental disorders including anxiety and depression which is an effective agent in tendency of women toward substance and also، It can be a consequence of dependence. The aim of this study was to investigate anxiety and depression in substance dependence young women in Mashhad city.
    Materials And Methods
    This case-control study was done on 236 girls and young women aged 16-25 years، including three groups: vulnerable women of substance dependence، invulnerable women of substance dependece and control groups which were selected with Classified random sampling method in 2012. The entire subjects signed an informed consent to participate in the study. Gathered data included demographic characteristics، socioeconomic status and anxiety and depression based on the Beck anxiety and depression inventories which were analyzed by SPSS software. Descriptive statistics were used to describe the population study، and the most appropriate parametric (t-test، ANOVA) and non-parametric tests (Mann-Whitney، Kruskal-Wallis) were used for comparisons.
    Results
    Anxiety and its severity in substance dependence person (vulnerable and not vulnerable groups) was significantly higher than that of the control group (P<0. 001)، but it was not significant between the two substance dependence groups (P=0. 05). Depression and its severity in substance dependence person (vulnerable and not vulnerable groups) was significantly higher than that of the control group (P<0. 001)، but was not significant between the two substance dependence groups (P=0. 07).
    Conclusion
    It was a significant relationship between substance dependence and the level of depression and anxiety، severity of them and vulnerability of women.
    Keywords: Anxiety, Depression, Women, Substance Abuse
  • Mahsa Jahangirpour, Seyyed Valiallah Musavi, Sajjad Rezaei, Mahnaz Khosrojavid, Arsalan Salari Pages 263-273
    Introduction
    The present research focuses on the effectiveness of group mindfulness training on reducing symptoms of psychopathology and electrocardiographic changes in patients with coronary heart disease.
    Materials And Methods
    22 men suffering from coronary heart disease among the study population (men with coronary heart disease who were referred to the Heshmat hospital in Rasht) were selected by consecutive sampling and were assigned randomly into an experimental group and a control group (11 participants in each group). The Beck Depression Inventory (BDI)، Hostility measures in Check List-90 revised (SCL-90-R)، and Spielberger Anxiety Inventory (STAI) were performed For symptoms of psychopathology as pre-tests for each group. To evaluate the effectiveness of the mindfulness on electrocardiographic changes، before and after the intervention of mindfulness، electrocardiography was taken from the patients. After 8 training sessions of mindfulness based cognitive therapy for experimental group، in order to measure the dependent variables، the tools described above، were repeated as post-tests for both group. The data was studied by analysis of covariance and multivariate analysis of covariance.
    Results
    The results of analysis of covariance indicated that there were significant differences (P<0. 0001) between the experimental and control group in post-test scores of depression، hostility and stait-trait anxiety whereas training of the mindfulness has no significant impact on electrocardiographic indices (P>0. 05).
    Conclusion
    According to the results، group mindfulness training has a significant effect on reduction of symptoms of psychopathology in men with coronary heart disease. The clinical implications are discussed.
    Keywords: Coronary artery disease, Electrocardiography, ýMindfulness, Psychopathology ý
  • Manijeh Karbasi Pages 274-283
    Introduction
    Self-esteem is considered the evaluative component of the self-concept and the first name is a part of individual self with tremendous effect on his identity. The major purpose of this study was to investigate the relationship between first name and global self-esteem with respect of sex differences in university students.
    Materials And Methods
    The survey method was used. The sample size of the study consisted 400 Azad university students of Hamadan Branch who were selected through stratified random sampling according to their gender، academic level and field of study in academic year 2011-2012. The instrument was Coopersmith questionnaire with 58 close-ended responses. The findings were analyzed through ANOVA، one way and two way between groups analysis، t-test for independent groups، Levens’ Test of homogeneity of variance and Tukeys’ Post Hoc.
    Results
    The results revealed that global self-esteem average score of university students was 31. 91±6. 91 with no sex differences (P=0. 747); but the kind of first name was highly related to global self-esteem (P=0. 013) regardless of students gender، and the self-esteem of students with Islamic names was the highest and Iranian and western names were in order.
    Conclusion
    Self-esteem of university students was correlated with their first names regardless of their gender and with respect of our culture students with Islamic names had best self-esteem scores and western had worse.
    Keywords: Name, self, esteem, Students
  • Saeed Vaghei, Fatemeh Rajab Dizavandi, Masoumeh Kordi, Saeed Ebrahimzadeh Pages 284-294
    Introduction
    Obsessive-compulsive disorder (OCD) is one of the most disabled anxiety disorders. Due to the increasing of anxiety level which has seen during pregnancy، the aim of this study was to investigate frequency and severity of obsessive- compulsive disorders before marriage، during pregnancy and postpartum periods in women who referred to health centers of Mashhad in 2012،
    Materials And Methods
    This descriptive-comparative study was performed on 900 women (500 before marriage، 200 pregnant and 200 postpartum) who referred to health centers of Mashhad in 2012، based on multi-stage sampling. Data were collected by Moudsley obsessive-compulsive inventory، Yale Brown obsessive-compulsive and Edinburg depression. Data were analyzed by SPSS software using descriptive and analytic statistics.
    Results
    The frequency of obsessive-compulsive disorders in non-pregnant women was 4%، pregnant 18. 5% and postpartum 24%. The 3 groups had a significant difference with each other (P=0. 000). Mean standard scores (0 to 100) of obsessive-compulsive disorders، in four fields included doubt، revision، slow and washing was 70. 0، 61. 1، 44. 3 and 40. 9، respectively. Mean scores of obsessive-compulsive severity in non-pregnant women was 15. 9±7. 1، pregnant 20. 6±4. 5 and postpartum 20. 9±5. 1، in addition the difference between groups was significant (P=0. 007).
    Conclusion
    According to the results، women in pregnancy and postpartum periods are associated with increased risk of developing obsessive-compulsive disorder. So it is necessary that national health authorities attended to mental health of mothers in pregnancy and postpartum periods.
    Keywords: Depression, Obsessive, compulsive disorder, Postpartum, ýPregnancy ý
  • Atefeh Soltanifar Pages 295-300
    Meditation in the west culture is a mindfulness practice to achieve peace or progress of spiritual and in ethics and Islamic mysticism، it means self cleaning to reach God. According to performed research، meditation can physically make changes in the brain structure including Hypocampus and brain stem، which، considering performance of these parts، positive performance of meditation in learning improvement، memory، emotional control، making new neurons، anxiety disorders and mood and sleep disorders. Base on culture and religious factors of our country، using meditation can be effective in decreasing symptoms of some psychiatric disorders and Improving mental health of population.
    Keywords: Culture, Meditation, Psychiatric symptoms
  • Mojtaba Habibi, Banafsheh Gharaei, Ahmad Ashouri Pages 301-311
    Introduction
    This study has been done to comparing the validity and clinical scales of Minnesota multifaceted personality-adolescent (MMPI-A) and life event scale (LES) and determining a cut point of Iranian adolescent.
    Materials And Methods
    Within an applied survey design،the final version of MMPI-A was administrated on the 2،018 adolescents (975 boys and 1043 girls) in the five largest provinces (Tehran، Khorasan-e-Razavi، Fars، Isfahan and East-Azarbayjan). The clinical sample including 73 outpatient samples with age range 14-18، whom all had diagnosed in axes I or II bases on DSM-IV-TR criteria، and clinical interview by schedule for affective disorders and schizophrenia for school age children. The MANOVA and receiver operating characteristic curve analysis statistics were applied for data analysis.
    Results
    There were significant difference between normal and clinical groups based on validity scales; variable response inconsistency، true response inconsistency، infrequency، infrequency 1، infrequency 2، lie، Kclinical scales; hypochondriasis، depression، hysteria، psychopathic deviate، masculinity/femininity، paranoia، psychoasthenia، schizophrenia، hypomania، social introversion، life event scale (P<0. 01). The receiver operating characteristic curve analysis was run to determine optimum cut points to discrimination of clinical and normal subjects.
    Conclusion
    According to the findings، discriminate validity of validity and clinical scales of MMPI-A، and LES in both normal and clinical groups was satisfied. The T score equal to 65 had satisfied sensitivity and specify for diagnose in both group. The clinical application of MMPI-A was acceptable in Iranian community and can serve as a tool for clinical evaluation and screening.
    Keywords: Adolescent, Clinical, Life events, Personality, Scale, ýValidity ý
  • Peyman Hashemian, Ahmad Farrokhi, Arash Mirifar, Maryam Ý Keihani, Alireza Sadjadi Pages 312-318
    Introduction

    Neurofeedback has been used for diagnosis and treatment of different disorders; in addition، it has been used for improvement of healthy person''s daily activities and its quality. The purpose of this study was to evaluate the effect of neurofeedback training on the rate attention in track and field athletes.

    Materials And Methods

    This clinical trial study was performed with pre and post-tests along with control and placebo groups. Therefore 36 track and field athletics was chosen voluntarily and purposefully، the subjects was selected randomly in 3 groups that each of the group had 12 members (experimental، placebo and control). Intervention was made in a form of increased beta-wave in Cz and Fz over 12 sessions. Attention was evaluated by software of attention test. For data analysis، Kolmogorov–Smirnov test، One-way ANOVA and Post-Hoc (LSD) were used.

    Results

    One-way ANOVA analysis showed a significant relationship between the actual neurofeedback training and increasing athletes’ attention in different groups (P=0. 002). Post-Hoc test revealed a significant discrepancy between interventional group and control group (P=0. 003) and interventional group and Placebo group (P=0. 002); while، there was no significant difference between Placebo group and control group (P=0. 249). The result demonstrated a significant difference between training and increasing attention in the experimental group.

    Conclusion

    Considering to the positive effect of nerofeedback، perhaps this method can be used as auxiliary training when skills education for increasing learning and improving athletes’ attention.

    Keywords: Attention, Beta wave, Neurofeedback, Athletic